top of page
  • Writer's pictureCD&V Genk

Genkenaren zijn tevreden over hun stad

In 2023 deelden meer dan 2.500 Genkenaren hun mening over onze stad. Dank u wel daarvoor! Zo helpt u om Genk verder uit te bouwen.




CD&V Genk vindt het belangrijk om continue jullie mening te horen. Participatie en betrokkenheid zijn zijn geen loze woorden in onze stad. De voorbije jaren hebben we daar heel sterk op ingezet. Zo zijn we bijvoorbeeld met de verkeersplannen in iedere wijk ruim op voorhand met de betrokken inwoners in overleg gegaan. Maar ook de burgerbudgetten waren vorig jaar weer een groot succes. Als burgemeester ben ik verheugd te zien dat zovele Genkenaren initiatief nemen, vrijwilliger zijn en engagement opnemen.

Hieronder tonen we enkele resultaten van de peiling. Ze maken duidelijk dat we goed bezig zijn, maar dat er ruimte is voor verbetering. Dat gaan we dus ook doen. Samen met jullie maken we Genk!

Tevredenheid over de (digitale) dienstverlening

Genk is een van de koplopers bij de Vlaamse centrumsteden. De tevredenheid over onze loketten, maar ook over ons digitaal aanbod is bijzonder hoog. CD&V Genk is trots om te zien dat de investeringen, waar de inwoner centraal staat, worden geapprecieerd.



De Genkenaren zijn tevreden hoe het stadsbestuur hun vragen behandelt

Samen met Brugge en Roeselare scoort Genk bijzonder hoog in deze categorie. Het valt op dat in de 3 best scorende centrumsteden een CD&V-burgemeester aan het roer staat.



Vertrouwen in het stadsbestuur

Genk is de enige centrumstad waar het vertrouwen in het stadsbestuur stijgt. Onze dank kan niet groter zijn! Als CD&V bestuur werken we iedere dag in het belang van àlle Genkenaren.



Genk blijft met voorsprong dé Groene Stad bij uitstek

Geen enkele centrumstad in Vlaanderen doet het beter dan Genk. Nergens is de tevredenheid over het groen in de stad, maar ook in de buurt, zo hoog als bij ons. En ook na 75 jaar CD&V-beleid, beloven we hier een prioriteit van te blijven maken. Ons toekomstig stadsbos is hier een mooi voorbeeld van.



Het multicultureel Genk leeft goed samen

Bijna 70% van de inwoners geeft aan dat de verschillende culturen in Genk goed samenleven. We zien een erg positieve houding tegenover deze diversiteit. Hiermee zijn we voorloper in Vlaanderen en scoren we zelfs nog beter in vergelijking met 3 jaar geleden.



bottom of page