top of page
  • Writer's pictureCD&V Genk

10 jaar sluiting Ford Genk

Updated: May 18, 2023

10 jaar geleden...

Op 21 oktober 2012 ontving ik bericht over een bijzondere ondernemingsraad die zou plaatsvinden over de toekomst van Ford Genk op 24 oktober.

23 oktober zat ik samen met de vakbonden bij Vlaams-minister president Kris Peeters in Brussel.

Op 24 oktober laat de lokale directie van Ford Genk de zware aankondiging buiten over aan de vakbond.

Ikzelf stond aan de toegangspoort toen het nieuws werd bekendgemaakt.

Het nieuws sloeg in als een bom.

Eind 2014 gaat de stekker eruit in Genk.

De sluiting van Ford was niet enkel voor Genk, maar voor gans Limburg een ramp. De economische, financiële, sociale en emotionele gevolgen waren niet min. Als burgemeester, Genkenaar en mens is dit voor mij nog steeds een van de moeilijkste en zwaarste dossiers met enorme impact die ik heb meegemaakt in mijn carrière.Ik kwam die dag in een rollercoaster terecht die 2 jaar lang zou duren.Comments


bottom of page