Zoeken
  • CD&V Genk

Verslag gemeenteraad 18 juni 2019

Anniek Nagels: "Zuster Bertha krijgt de vrije baan"Op de gemeenteraad lag de vraag om een openbaar onderzoek op te starten voor de straatnaam ‘Zuster Bertha’ voor de verkaveling ter hoogte van de Maaseikerbaan en Boommeerstraat.

Onlangs is ons, naar aanleiding van de oproep om vrouwennamen aan straatnamen te geven, de naam Zuster Bertha Lambie voorgesteld door Gigos Waterschei. Deze pleegzuster, overleden in 2016, was van de orde van de Dochters van het Kruis en een zeer verbindende figuur tussen de verschillende culturen in de wijk en was ook zeer geliefd bij de mijnwerkers en hun gezinnen. Zo komt de Genkse teller op 10 vrouwenstraatnamen.


Kathleen Parthoens: "De bal ligt nu het kamp van Eendracht Termien"


De laatste 10 jaren is het aantal leden van voetbalclub Termien verviervoudigd waardoor de nood aan extra voorzieningen steeg. Het aantal meisjes stijgt ook waarvoor aparte kleedkamers moeten voorzien worden. De uitbreiding is noodzakelijk om een degelijke opleiding te kunnen geven.

De club vervult in de wijk een belangrijke sociale rol vanwege hun degelijke voetbalopleiding, maar ook vanwege de toegankelijke infrastructuur, die ook ter beschikking wordt gesteld voor allerhande feestjes. Eendracht Termien krijgt daarom een subsidie van 187.313,42 EUR, incl. btw.


Michael D'Hoore: "Eendepoel is een woonproject in de buurt van de tennis van Winterslag."


Een tiental jaren geleden werd in dit gebied een eerst modern woonblok gebouwd. Er kunnen nog 2 gelijkaardige gebouwen gerealiseerd worden in dit gebied op gronden van de stad. De gronden worden nu te koop aangeboden om ontwikkelaars te vinden die deze woning-blokken zullen bouwen.


Meiboom is een woonproject van de stad


Meiboom ligt vlakbij de verbindingsweg tussen Genk en Zutendaal en nabij de handelskern van Sledderlo. Daar willen we 300 nieuwe woningen laten bouwen.

De nieuwe wijk Meiboom zal gekend zijn om haar warm en groen karakter. Het is een plek gelegen midden in het bos.

In juni worden overeenkomsten afgesloten met 3 ontwikkelaars die een eerste fase van in totaal 150 woningen zullen bouwen. Elk van deze ontwikkelaars zal een voorstel uitwerken voor een 50-tal wooneenheden. Tegen eind 2019 dienen de voorontwerpen van de woonontwikkelingen ook volledig klaar te zijn.


Nieuw parkeerbeleid voor het straatparkeren

Vanaf 01/01/2020 zal er een eenvoudiger en aantrekkelijker Genks parkeerbeleid worden ingevoerd.

Voortaan zal men overal waar er betalend parkeren is het eerste uur gratis kunnen staan en voor een bijkomend halfuur in het centrum €2,5 betalen en €1 voor een bijkomend half uur in de Vennestraat, Stalenstraat en Hoevenzavellaan. Ideaal dus om een korte boodschap te doen. Wie langer in Genk wil blijven kan gebruik maken van de gratis parkings in de buurt (bvb. Molenvijverparking) of in de parkeergebouwen of -garages.


Volgende gemeenteraad: september 2019!

84 keer bekeken0 reacties
  • Facebook CD&V Genk
  • CD&V Genk Twitter
  • CD&V Genk Instagram

© 2021 - CD&V Genk - Alle rechten voorbehouden - Op bepaalde beelden kunnen auteursrechten van kracht zijn. Fotografie: Stad Genk.