Zoeken
  • CD&V Genk

Het weekend van schepen Kathleen Parthoens

Van de Sportmarkt naar de Spartacus Run


Dag Kathleen, hoe druk was jouw weekend ?

Enorm druk! Er waren heel wat sportactiviteiten waar ik graag op aanwezig ben. Huwelijken voltrekken en de aanwezigheid op de vele straatfeesten hebben we onder de collega’s verdeeld. Er zijn gemiddeld twee straatfeesten per wijk per jaar en vanaf september is dit weer volle bak na een iets rustiger zomer. Er zijn ook de vele evenementen die we als stad organiseren. Zaterdag ging ik voormiddag naar de trouwzaal en vervolgens naar de Sportmarkt in het SportinGenk Park. Daarna vierden we nog 50 jaar Sportraad en 50 jaar jumelage met Troisdorf. Het werd dus een fijne, maar zeer lange dag. Zondag was er een schietwedstrijd van de Schuttersgilde (sportraad), de Camba wielertour mountainbike t.v.v. Ter Heide en de Spartacus run in het Thorpark, waar de burgemeester en ikzelf de sfeer gingen opsnuiven. Geweldig om te zien hoe iedereen zich voor 200% geeft!


Ben je tevreden over ons SportinGenk Park ?

Ja, heel tevreden. De sporthal staat er nu al bijna 5 jaar, de nieuwe turnhal is gerealiseerd en er is een aangenaam plein gecreëerd tussen het zwembad en de sporthal. Je hebt het touwenparcours voor de durvers en een tarzanspeeltuin voor de kleinsten. Ook de skaterhoek lokt heel wat jongeren.


Is het nu volledig af ?

We willen nog wat meer banken op het plein en de parking moet ook nog aangepast worden, hoewel dit een grotere (financiële) uitdaging wordt. Ons kunstgras-voetbalveld is ook aan vernieuwing toe. Dat kan in samenwerking met de voetbalbond. Er is ook een idee dat we willen uitwerken voor ouders die hun kinderen komen afzetten in het zwembad, de turnhal of de sporthal. We zouden die samen aan het sporten willen krijgen.


Wat stond er tijdens de sportmarkt op het programma ?

Dank zij al die renovaties kunnen we de Sportmarkt hier in het SportinGenk Park laten plaatsvinden. We wilden zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen tussen 12 en 18 uur. Bijna iedere sport was vertegenwoordigd. Sportclubs konden zichzelf voorstellen. De carting had een parcours aangelegd, er was de mogelijkheid tot waterski, maar ook buikdansen, boogschieten, gevechtssporten, spinnen, yoga en nog veel meer. Vorig jaar lokte ‘calisthenics veel volk. Er werd gedemonstreerd in de sporthallen, op het voetbalterrein, het zwembad, op de esplanade en op de parking. Ook de sportdienst zelf organiseerde trouwens weer de ‘start to’ reeks. Nu kan je tickets aanschaffen. Er is nu zelfs mogelijkheid tot hockey voor volwassenen of yoga bijvoorbeeld.


Doe jijzelf ook nog aan sport ?

Ik ben samen met mijn echtgenoot terug beginnen tennissen . Zo’n comeback in de aard van Kim Clijsters, weet je wel. Terwijl onze zonen volleyballen kunnen wij een balletje slaan :-)
74 keer bekeken0 reacties
  • Facebook CD&V Genk
  • CD&V Genk Twitter
  • CD&V Genk Instagram

© 2021 - CD&V Genk - Alle rechten voorbehouden - Op bepaalde beelden kunnen auteursrechten van kracht zijn. Fotografie: Stad Genk.