Zoeken
 • Luc Balcer

CD&V Genk versterkt de Genkenaar in coronatijden!

Op donderdag 21 mei werden de wijken Termien en Bokrijk als laatsten in de rij voorzien van mondmaskers. Een tussentijdse evaluatie maakt duidelijk dat 75% van de Genkse gezinnen hun mondmasker(s) zijn komen afhalen. Wij sommen enkele feiten op die aantonen dat er altijd en met zeer veel inzet gehandeld werd, in het belang van de gezondheid van elke Genkenaar!Een mondmasker ontvangen? Vanzelfsprekend versterkt stad Genk haar inwoners in het omgaan met de corona-situatie!

 • Het stadsbestuur koos voor een manuele bedeling. Dit om het risico op ontvreemding, zoals in andere steden gebeurde, te voorkomen. 

 • Het stadsbestuur koos ervoor om de uitnodigingen zelf in de brievenbussen te steken. Dit omwille van de drukte bij bpost waardoor er niet gegarandeerd kon worden dat alle uitnodigingen tijdig zouden toekomen. Wij danken hierbij iedereen die tijdens en na de uren hemel en aarde hebben bewogen om de uitnodigingen te bedelen.

 • Het stadsbestuur handelde telkens in het belang van àlle Genkenaren. Deze actie kaderde in het relance-plan om de coronacrisis stedelijk te beheersen.

 • Er werd ALTIJD rekening gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen.  

 • Sinds maandag 11 mei werden er 14 afhaalmomenten (op 13 locaties) voor mondmaskers georganiseerd. Dit is over het algemeen behoorlijk goed gelopen. Dat er, zeker in de beginperiode, problemen opdoken, was te verwachten. Het was voor iedereen een nieuwe situatie waarvoor geen beproefd recept bestond. Zo kwamen er in 4 locaties knelpunten naar boven waarbij er minder mensen zich aanboden of waardoor er wachttijden waren. 

 • In de meeste locaties zijn 60% tot 70% van de mensen hun mondmaskers komen ophalen. Dit komt overeen met het cijfer dat op voorhand werd ingeschat.

 • Over het algemeen waren de mensen erg tevreden over de vlotte aanpak, waarbij duizenden gezinnen positief verrast bleken dat ze de “tegoed” huisvuilzakken automatisch meekregen.

Nog geen mondmasker ontvangen? Zo word je snel geholpen:

 • Via de oproepkaarten (en op sociale media) werd er sinds 10 mei opgeroepen om een afspraak te maken waarna je je pakket vanaf maandag 25 mei kan komen afhalen in het stadhuis. Deze oproep.werd echter niet door iedereen gevolgd. Daarom besliste het stadsbestuur om volgende week de resterende omslagen met eigen personeel te verdelen in de brievenbussen.

 • Voor wie al een afspraak maakte is er geen probleem: zij mogen vanaf maandag hun pakket ophalen of wachten totdat de omslag in hun brievenbus ligt.

Een mondmasker en toch nog vragen?

Het stadsbestuur blijft bereikbaar voor onduidelijkheden en/of vragen. Meer informatie kan je vinden op https://www.genk.be/coronavirus

Wil je meer details over de voorbije actie, aarzel niet om onze mandatarissen aan te spreken.

PS: heb je al gehoord van ‘Iedereen terrast’? Lees de blog van schepen Toon Vandeurzen en je zal merken hoe jullie stad de horeca van ademruimte gaat voorzien: https://www.toonvandeurzen.be/blog/2020/5/18/dossier-corona-iedereen-terrast

Zoals je merkt: CD&V Genk versterkt de Genkenaar in coronatijden! Vanzelfsprekend ... tot je dienst!

Wim Dries - Anniek Nagels - Toon Vandeurzen - Kathleen Parthoens - Erhan Yilmaz - Michaël Dhoore - Ria Grondelaers - Sara Roncada -  Karel Kriekemans - Tom Arts - Geert Swartenbroekx - Annita Laporte - Erik Gerits - Mehmet Kayacan - Lotte Trippaers - Mustafa Harraq - Nawal Farih - Cansu Pinarci

0 keer bekeken0 reacties
 • Facebook CD&V Genk
 • CD&V Genk Twitter
 • CD&V Genk Instagram

© 2021 - CD&V Genk - Alle rechten voorbehouden - Op bepaalde beelden kunnen auteursrechten van kracht zijn. Fotografie: Stad Genk.