Zoeken
  • Luc Balcer

Bloembollen in de HalmstraatLuigi Anzalone en zijn vrouw Anna Nowak wonen al lang in de Halmstraat. Sociale Huisvestingsmaatschappij Nieuw Dak heeft een aantal serviceflats in dezelfde straat.

Luigi: ”Ik liep al twee jaar rond met het idee om de grasperken rond de serviceflats te verfraaien en toen er iemand van de groendienst van de stad Genk in de buurt was om processierupsen te bestrijden, sprak ik hem aan om te kijken wat mogelijk was.” Zo kwam Luigi in contact met de stadsdiensten. Er werd besloten om zoals op andere plaatsen in Genk bloembollen te planten.

”Ik kon dat natuurlijk niet alleen”, zegt Luigi. “Dus besloot ik om zelf affiches te maken en die in het dienstencentrum te gaan ophangen.” Huberte Schreurs en David Knieper van Nieuw Dak hielpen met de organisatie. Op die affiches stond info over de actie met de vraag om te komen helpen. “En er kwam veel reactie”, lacht Luigi, “en dus zijn we met z’n allen bloembollen gaan planten.” De pers (radio 2 en enkele kranten ) waren aanwezig evenals schepen Ria Grondelaers. Er waren vooral oudere mensen die de handen uit de mouwen staken maar ook enkele mama’s met kinderen. Anderen uit het dienstencentrum zorgden voor koffie en koek. Het was een buurtgebeuren.

“Dit jaar waren het allemaal narcissen”, voegt Anna er aan toe. “Volgend jaar vragen we een mengeling en misschien krijgen we dan ook insecten en bijen die op bezoek komen”. “En we willen nog verder gaan”, lacht Luigi, “we denken er ook aan om enkele bloembakken te vragen.”

“Dit is een geweldig initiatief”, vindt schepen Ria Grondelaers. “Het begint bij de mensen zelf. Dit bewijst dat ze willen meewerken aan positieve dingen. Deze actie fleurt niet alleen de buurt op,maar het werkt ook sterk verbindend op het vlak van sociale contacten en daar wil ons stadsbestuur maar al te graag aan meewerken.”0 keer bekeken0 reacties
  • Facebook CD&V Genk
  • CD&V Genk Twitter
  • CD&V Genk Instagram

© 2021 - CD&V Genk - Alle rechten voorbehouden - Op bepaalde beelden kunnen auteursrechten van kracht zijn. Fotografie: Stad Genk.