Anniek Nagels opent borstvoedingsruimte op het stadhuis

In deze Wereldborstvoedingsweek opende schepen Anniek Nagels onlangs een borstvoedingsruimte in het stadhuis. Een en ander gebeurt mede op vraag van de vzw borstvoeding.


Anniek: "De drie vestigingen van Campus O³ hadden elk al een borstvoedingsruimte, maar eigenlijk is het onze droom om zo’n ruimte te hebben alle grote stedelijke gebouwen. En we beginnen in onze ‘hoofdvestiging’, het stadhuis. We opteerden voor een herinrichting van het bestaande EHBO-lokaal op het gelijkvloers, gelegen aan de toiletten van het balieplein. De ruimte is gezelliger ingericht en voorzien van een zetel waar jonge mama’s in alle rust hun baby kunnen voeden, of kunnen afkolven.

Voedende mama’s kunnen er terecht tijdens de openingsuren van het stadhuis. Het volstaat een toegangsbadge af te halen aan het onthaal."

Samen met de vzw organiseert Campus O³ overigens ook elke derde vrijdag van de maand een borstvoedingssalon. (Aanstaande) moeders en hun partners kunnen daar terecht voor al hun vragen over borstvoeding.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven